info@optielectro.nl

OptiElectro

Mobiel nr:  06-88802000

E-mail : info@optielectro.nl

Wet DBA

Optimalisatie industriële machines

Optimalisatie industriële machines

Maurice Ravelstraat 26  1544MK Zaandijk

KvK nr: 34232113

De Wet DBA gaat vervangen worden door een nieuwe regeling. Deze regeling gaat uit van drie indicatoren die de aard van de relatie tussen opdrachtgever en zzp’er bepalen.

Dit zijn
• de hoogte van het uurtarief.
• de .duur van de opdracht
• de aard van de werkzaamheden.

 

 

Zzp'ers aan de bovenkant van de markt, die een uurtarief hanteren van minimaal 75 euro per uur en niet-regulier werk verrichten of korter dan een jaar aan de slag zijn bij een opdrachtgever, hoeven zich nergens zorgen om te maken. Zij zijn automatisch gevrijwaard van loonbelasting en premies werknemersverzekeringen.

 

Voor zzp'ers aan de onderkant van de markt die voor een langere periode (minimaal drie maanden) tegen een laag tarief (tussen de 15 en 18 euro per uur), geldt dat ze worden gezien als werknemers. Dat geldt ook voor zzp'ers die hetzelfde werk doen als reguliere werknemers tegen datzelfde lage tarief.

 

Alle andere zzp'ers moeten straks online en opdrachtgeversverklaring invullen. Met het beantwoorden van vragen moet duidelijk worden wat de werkzaamheden zijn en hoe de gezagsverhouding tussen opdrachtgever en opdrachtnemer ligt.